- Õppekava nimetus– Toiduhügieenikoolitus
- Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine
3.Õpiväljundid:
Koolituse õpitulemusena koolitatav:
- tunneb toiduhügieeni ja HACCP põhimõtteid;
- oskab vältida toidu füüsikalist, keemilist ja mikrobioloogilist saastumist;
- jälgib isikliku hügieeni reegleid.
- Õpingute alustamise tingimused: Eelnevad baasteadmised ja oskused koolituse teemal ei ole nõutavad.
5.Õppe kogumaht, sh auditoorse ja iseseisva töö osakaal:
- Kestvus 6 ak.t.
- Auditoorne loeng
6.Õppesisu:
- toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise eest vastavalt tööülesannetele.
- toitu käsitlevad õigusaktid;
- enesekontrolli põhimõtted;
- isiklik hügieen;
- kahjuritõrje;
- puhastamine ja desinfitseerimine;
- käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed;
- toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll;
- toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
- toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid;
- mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- toiduhügieeni põhimõtted;
7. Õppekeskkonna kirjeldus:
- Koolituse läbiviimise koht: Kersti Võlu Koolituskeskus OÜ, Kooli 7, Jõhvi.Koolituskeskuses (valminud 2010. a) on 7 õpperuumi, puhkeala, 2 tualetti ja inva-WC, sissepääs liikumispuudega isikutele, parkla.
Ruumid vastavad tervisekaitsenõuetele. - Mööbli ümberpaigutamise võimalus rühmatööks.Koolituskeskusel on olemas kõik vajalikud tehnilised vahendid (magnettahvel, teler, 12 arvutit, igas ruumis dataprojektor, dokumendikaamera, digitahvel, videokaamera, CD-mängija, videomagnetofon, paljundusmasin, tasuta WiFi ).
- Õppematerjalide loend:
Õppematerjalid on tänapäevased ja toetavad koolituse eesmärgi saavutamist.
Õppematerjalid ja –vahendid on koostatud ja/või nende kasutamine toimub kooskõlas autoriõiguse seadusega ning ei tohi rikkuda autori isiklikke ega varalisi õigusi.
- Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid:
- Koolitus lõpeb teadmiste kontrolliga, eksami sooritanud saavad tunnistuse.
- Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi või töökogemuse kirjeldus
Koolitusi viib läbi kõrgharidusega verifitseeritud spetsialist, kelle tegevusalaks on toiduhügieen (jaekaubandus ja toitlustamine).
Lisainformatsioon:
tel 33 52 707; 53 475 016
tel 33 52 137; 555 83 410
E-post: info@kvkoolitus.ee
Koolituse Registreerimine
tel 33 52 707; 53 475 016
tel 33 52 137; 555 83 410
info@kvkoolitus.ee
Teie registreering on jõudnud kohale. Täname!
Edukalt registreeritud!
Teie registreering on jõudnud kohale. Täname!
Sule